Syok Melancong.Com

Kenali Saya

Assalamualaikum,

Nama saya Hjh Emie. Hobi saya adalah melancong untuk melihat kebesaran ciptaan Tuhan. Banyak negara telah saya lawati seperti Turki, Spain, Morocco, Egypt, Paris, Switzerland, Australia, London, Amsterdam, India, Jepun, China, Korea, Vietnam, Cambodia, Laos, Indonesia, Thailand dan Singapore., namun saya masih belum puas lagi dan menyimpan impian agar dapat melancong ke seluruh dunia jika diizinkan Allah swt.

Life is Short, so Enjoy Life to The Fullest

Life is Short, so Enjoy Life to The Fullest

Saya mula berjinak-jinak dengan blogging pada tahun 2011.

Selepas saya grad dari Uitm, saya pernah bekerja di firma guaman, firma akitek, Warner Music dan juga di bidang perhotelan. Setelah berhenti kerja beberapa tahun lepas, saya memulakan online business atau bisnes dari rumah dengan berbagai produk seperti produk kesihatan, pakaian, tudung dan set bersalin. Saya gembira kerana tidak lagi terikat di pejabat dan waktu bekerja sendiri adalah flexible. Dari waktu itu jugalah saya mula travel.

Mula-mula dulu saya travel dengan tour group, maklumlah masa itu belum ada pengalaman untuk travel sendiri lagi. Tapi lama kelamaan, saya rasa tidak puas kerana tidak dapat bercampur gaul dengan local people tempat yang saya lawati. Jadi apabila saya mempunyai kawan-kawan yang sekepala dengan saya, maka itu saya start travel secara backpack pula. Travel cara backpack ini bukan mudah sebenarnya dan bukannya bagi mereka yang pentingkan keselesaan ye, ianya cuma untuk kepuasan diri sendiri, dan bergantung pula pada apa yang dicari sebenarnya.

love to travel

Oleh kerana saya amat gemar untuk melancong, maka itulah saya membina website ini www.syokmelancong.com dan http://flight.syokmelancong.com/flights untuk memudahkan lagi pencarian hotel dan tiket kapalterbang dan juga dapat membandingkan harga yang termurah, tidak perlu lagi membazirkan masa untuk mencari hotel dan flight dalam banyak website dan saya merasa lebih senang sekarang. Terbaru kini, saya telah pun menjadi Business Associate dengan TRAVELLUTION yang menawarkan PAKEJ PERCUTIAN yang menarik.

Jika anda ingin membaca pengalaman saya ketika travel, boleh klik gambar di bawah ini.

travelog emie

Itulah saja serba sedikit pengenalan tentang diri saya, harap anda tidak jemu membacanya.  :wink:

Salam Sayang,
Hjh Emie

.

” I TRAVEL BECAUSE I FEEL LIKE THE BEST VERSION OF MYSELF WHEN I AM EXPLORING THE WORLD. TRAVEL ALLOWS ME TO BETTER UNDERSTAND THE WORLD I LIVE IN. “

me11

.

emie

.

me3

.

emie1

.

emie5

.

me4

.

me8

.

me14

signature

2 thoughts on “Kenali Saya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: