Syok Melancong.Com

Pakej Percutian 8D7N India Golden Triangle & Kashmir

DREAM HOLIDAY – KASHMIR & THE GOLDEN TRIANGLE: DELHI-AGRA-JAIPUR

 

Kashmir Paradise On Earth
(Spring – Tulips Festival)

Date : 6 – 14 APRIL 2018

 

Pakej 8 hari 7 malam yang ditawarkan di sni adalah meliputi kawasan Golden Triangle di India iaitu Delhi, Agra (Taj Mahal) & Jaipur serta ke Kashmir.

.

T A J  M A H A L
yang terletak di Agra, adalah lambang keagungan cinta Maharaja Mughal Shah Jahan terhadap isteri ketiganya, Mumtaz Mahal. Ianya merupakan sebuah makam yang dibina dengan marmar putih, terletak di Agra-Uttar Pradesh-India.
.
Shah Jahan berdukacita apabila Mumtaz Mahal meninggal dunia semasa melahirkan anak mereka yang ke 14, Gauhara Begum. Sebagai mengenangkannya, Shah Jahan mendapat inspirasi untuk membina Taj Mahal demi untuk mengingati isterinya yang tercinta itu. Makam utama siap dibina pada tahun 1648 dan sekitarnya siap 5 tahun kemudian.
.
Taj Mahal telah menjadi tapak warisan dunia UNESCO pada tahun 1983. Ianya dianggap sebagai contoh senibina Mughal yang terbaik dengan gaya yang menggabungkan unsur-unsur dari Islam, Parsi, Turki Uthmaniyyah dan gaya senibina Turki dan India.
.
Tidak lengkap percutian anda ke India jika tidak melawat ke Taj Mahal.
.
.
K A S H M I R
Kashmir sangat terkenal dengan keindahan pemandangan yang bergunung-ganang Banjaran Himalaya. Ianya juga dikenali sebagai Paradise On Earth.
.
Bagi peminat filem hindustan ‘Bajrangi Baijaan’.. pasti akan terpesona dengan keindahan di Pahalgam yang juga dikenali sebagai Mini Switzerland & Sonamarg yang mana terdapat beberapa lokasinya di dalam filem tersebut.
.
Kashmir, sudah semestinya menjadi pilihan destinasi percutian anda ke India. Pasti mata anda akan terpesona dengan keindahannya.

.

Musim yang paling cantik di Kashmir adalah musim bunga iaitu hanya pada bulan April setiap tahun. Ketika itu, kita akan disajikan dengan Tulips Festival seperti gambar-gambar di bawah ini. Cantik kan?

Pakej Percutian 8D7N Kashmir Delhi Agra Jaipur

…sila whatsapp 016-9964515 untuk harga pakej…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: