Syok Melancong.Com

TRAVELLUTION – Pakej Percutian Eksklusif (Siri 6) Guangzhou Shopping

TRAVELLUTION – Pakej Percutian Eksklusif (Siri 6) Guangzhou Shopping

Di Manakah Letaknya Guangzhou ?

Guangzhou merupakan kota ketiga terbesar di negara China dan ianya terletak di selatan China. Penduduknya dianggarkan seramai 12.7 juta orang dan terletak kira-kira 120 km dari Hong Kong dan 145 dari Macau. Guangzhou juga pernah menjadi tuan rumah kepada Sukan Asia pada tahun 2010.

shopping complex .
Apakah Keistimewaan Guangzhou ?

Guangzhou merupakan tempat memborong utama di dunia. Anda sebut sahaja nak borong apa, semuanya ada di Guangzhou. Jika anda seorang peniaga, memang sangat sesuailah pergi ke Guangzhou untuk memborong apa sahaja barangan dengan harga yang amat murah dan boleh dijual di Malaysia dengan 5-10 kali ganda margin.
.
Antara tempat shopping murah yang popular di Guangzhou :

Liuhua Fashion Wholesale Market, International Wholesale Center, One link Plaza, Guangzhou Hongsheng (leather), Digital Center, African Market, Shoes Plaza, Beijing Lu, Kids City, Zhong Ba Children’s Garment, Yade Lu atau Haizu Square, Baiyun Leather Market, Highsun Plaza, New Asia International Electronic and Digital City.

Sambil anda shopping, anda juga boleh melihat Canton Tower yang cantik, memukau pandangan dengan disinari lampu berwarna warni pada waktu malam.

Canton Tower

.
Tips Sebelum Berlepas ke Guangzhou 

  • Perlu ada Visa untuk ke China, boleh isi form visa online dan hantar ke Chinese Visa Application Service Centre (CVASC) di Bangunan Bank of China, Jalan Ampang. Proses mengambil masa 4 hari untuk siap.
  • Guangzhou adalah daerah yang mempunyai 4 musim. Walaupun tiada salji, namun pada musim sejuk suhu boleh mencecah 2-5 celcius. Musim sejuk biasanya pada bulan November- Februari. Sila semak suhu sebelum berangkat.
  • Aktifkan kad ATM dan kad kredit. Untuk aktifkan ATM hanya perlu ke mesin ATM > lain-lain urusniaga > aktifkan PLUS. Untuk pengaktifan kad kredit di luar negara perlu menghubungi bank. Perlu diingat, caj yang tinggi kerana kedua-dua bank (bank Malaysia dan bank China) akan mengenakan caj. Sebagai back-up juga, aku akan membawa matawang USD dan EURO selain Yuan kerana matawang ini boleh ditukar dimana-mana negara.
  • Jangan lupa bawa International Adapter.
  • Di China, Facebook, Google (semua aplikasi google), Instagram, Youtube tidak dapat diakses kecuali anda menggunakan data roaming.
  • Bila sudah tawar menawar, mesti beli jangan tak jadi beli pula, takut tak balik nanti.  :-D

.

Berapakah Harga Pakej Guangzhou Ini ?

Travellution menawarkan Pakej Percutian 4 Hari 3 Malam ini dengan harga yang sungguh menarik buat percutian anda! Ya, cuma RM839 seorang, anda boleh menikmati pakej shopping ini dengan selesa dan sangat berbaloi. Anda juga boleh survey tiket kapal terbang murah dengan klik di sini.

.

[Code A08] 4D3N GUANGZHOU SHOPPING

Minimum pax : 15 person
Price : RM 839 /person
Travel Period : January – December 2017

GUANGZHOU

.

Untuk pertanyaan dan itinery, sila hubungi :

contact

.

Selamat Membeli-Belah… Shop till you drop!  ;-)

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: