Syok Melancong.Com

TRAVELLUTION – Pakej Percutian Eksklusif (Siri 2) Lombok & Aceh

TRAVELLUTION – Pakej Percutian Eksklusif (Siri 2) – Lombok & Aceh

Di Manakah Terletaknya Lombok & Aceh ? 

Lombok dan Aceh keduanya terletak dalam kepulauan Indonesia. Lombok merupakan pulau Indonesia di timur Bali dan barat Sumbawa. Sementara Aceh pula merupakan sebuah wilayah di Indonesia, separa autonomi di hujung utara Pulau Sumatera.

Ibu negara Aceh adalah Banda Aceh. Ia terletak berhampiran dengan Kepulauan Andaman dan Nicobar India dan telah dipisahkan dengan Laut Andaman. Aceh dianggap telah menjadi tempat di mana penyebaran Islam bermula di Indonesia, dan merupakan faktor utama dalam penyebaran agama Islam di Asia Tenggara.

.

ACEH

Apa Yang Menariknya Lombok & Aceh ?

Lombok terkenal dengan keindahan pantai nya dan untuk sukan layar (surf), terutamanya di Kuta dan Banko Banko yang terletak di selatan Lombok. Kepulauan Gili (Gili Trawangan, Gili Air Gili Meno) adalah bebas dari kenderaan bermotor, terletak di pantai barat Lombok, menawarkan lebih banyak pantai-pantai, terumbu untuk menyelam dan snorkeling, dan pusat penetasan penyu laut.

Aceh pula terkenal dengan pantai, tapak menyelam dan kawasan pergunungan hutan belantara. Ikon serantau Aceh, Masjid Besar Baiturrahman, terkenal dengan pola perhiasan halus Mughal, kubah hitam dan kolam yang mencerminkan pantulan cahaya bentuk Masjid tersebut. Dalam Muzium Tsunami Aceh juga ada menggambarkan kesan bencana alam sunami pada tahun 2004 di rantau ini.

.

Berapakah Harga Pakej Percutian Lombok & Aceh Ini ?

Travellution menawarkan Pakej Percutian 3 Hari 2 Malam Lombok & Aceh dengan harga yang sungguh menarik buat percutian anda! Ya, cuma RM1,123 seorang (Lombok) dan RM769 (Aceh) anda boleh menikmati percutian ke Lombok & Aceh dengan selesa dan sangat berbaloi. Anda juga boleh survey tiket kapal terbang murah dengan klik di sini.

Jika anda ingin menikmati keindahan pantai Gili Trawangan di Bukit Malimbu yang seakan berada di Maldives yang sangat awesome itu, maka Lomboklah destinasinya… Klik sini untuk mengetahui 13 tempat menarik untuk dilawati di Lombok.

.

[Code A02] 3D2N LOMBOK EXPLORATION

Minimum pax : 2 person
Price : RM1,123 /person
Travel Period : May-Dec 2016

lombok

.

[Code A03] 3D2N ACEH ESSENTIAL

Minimum pax : 2 person
Price : RM 769 /person
Travel Period : May-Dec 2016

Aceh

.

Untuk pertanyaan serta itinery, boleh PM di facebook atau pun whatsapp…

contact

.

” TRAVEL Is The HEALTHIEST ADDICTION “

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: