Syok Melancong.Com

TRAVELLUTION – Pakej Percutian Eksklusif (Siri 1) Istanbul & Cappadocia

TRAVELLUTION – Pakej Percutian Eksklusif (Siri 1) – Istanbul & Cappadocia

Di Manakah Terletaknya Istanbul & Cappadocia?

Flag_of_Turkey.svg

Istanbul & Cappadocia terletak di Republik Turki.

Ianya adalah sebuah negara besar di kawasan Eurasia. Wilayahnya terbentang dari Semenanjung Anatolia di Asia Barat Daya dan daerah Balkan di Eropa Tenggara. Turki berbatasan dengan Laut Hitam di sebelah utara; Bulgaria di sebelah barat laut; Yunani dan Laut Aegea di sebelah barat; Georgia di timur laut; Armenia, Azerbaijan, dan Iran di sebelah timur; dan Iraq dan Suriah di tenggara; dan Laut Mediterania di sebelah selatan. Laut Marmara yang merupakan bagian dari Turki digunakan untuk menandai batas wilayah Eropa dan Asia, sehingga Turki dikenal sebagai negara transkontinental.

.

Apa Yang Menariknya Istanbul & Cappadocia Ini ?

ISTANBUL

Istanbul dalam sejarah juga dikenali sebagai Constantinople dan Byzantium, adalah bandar yang paling ramai penduduk di Turki dan negara ekonomi, budaya, dan pusat bersejarah. Istanbul adalah bandar benua di Eurasia, terletak di selat Bosphorus di antara Laut Marmara dan Laut Hitam. Pusat perdagangan dan sejarah ini terletak di sebelah Eropah dan kira-kira satu pertiga daripada penduduknya tinggal di sebelah Asia. Bandar ini merupakan pusat pentadbiran Istanbul Perbandaran Metropolitan.

Cappadocia

Cappadocia, kawasan separa gersang di tengah Turki, penuh dengan tapak semula jadi batin, terutamanya “cerobong dongeng,” tinggi, berbentuk kon pembentukan batu berkelompok di Monks Valley dan di tempat lain. Popular untuk explore adalah rumah Zaman Gangsa diukir ke dalam dinding lembah oleh troglodytes (penghuni gua) dan kemudian digunakan sebagai tempat perlindungan pada awal Kristian.

Hot air balloon atau pun belon panas adalah sangat popular dan merupakan daya tarikan untuk pengunjung ke Cappadocia. Jika anda teringin untuk menaiki belon panas ini, maka di sinilah tempatnya dengan pemandangan yang superb!

.

Berapakah Harga Pakej Percutian Istanbul & Cappadocia Ini ?

Travellution menawarkan Pakej Percutian 7 Hari 6 Malam Istanbul & Cappadocia dengan harga yang sungguh menarik buat percutian anda! Ya, cuma RM2,999 seorang anda boleh menikmati percutian ke Istanbul & Cappadocia dengan selesa dan sangat berbaloi. Anda juga boleh survey tiket kapal terbang murah dengan klik di sini.

.

Dengan pakej dari Travellution ini, antara tempat yang anda akan berpeluang untuk melawat ialah The Blue Mosque, Topkapi Palace, The Grand Bazaar di samping melawat kota purba dan juga saya sifatkan sebagai kota yang paling pelik di dunia..Cappadocia.

Istanbul..Aku Datang !  ;-)

[Code A01] 7D6N ISTANBUL & CAPPADOCIA

Minimum pax : 10 person
Price : RM2,999 /person
Travel Period : May – Dec 2016

istanbul

.

Untuk pertanyaan itinery, boleh PM di facebook atau pun whatsapp…

contact

.

” TRAVEL Is The HEALTHIEST ADDICTION “

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: