Syok Melancong.Com

Medan Ikan Bakar Muara Sungai Duyung, Melaka

Medan Ikan Bakar Muara Sg. Duyung sememangnya terkenal dengan hidangan seafood di Melaka, selain daripada Umbai. Ketika kami sampai, sudah agak lewat iaitu jam 10.00 malam dan memang memeranjatkan sebab kena beratur panjang untuk order makanan laut. Naik lenguh kaki terpaksa berdiri beratur hampir 1 jam ! Seafood pun dah tinggal sedikit sangat dan sayangnya sayur telah kehabisan sudah…

(gambar dari google)

(gambar dari google)

medan ikan bakar

medan ikan bakar1

Mula-mula kami duduk, nampak tersedia atas meja nasi lemak

nasi lemak

nampak pula otak-otak ni dihantar  ke meja sebelah, kami nak order, dah habis lah pulak.. melopong lah jawabnya..

otak-otak

pilihan berbagai makanan laut

(gambar dari google)

(gambar dari google)

senarai harga seafood…

harga

medan ikan bakar2

.

Makanan kami sampai dalam masa 20 minit selepas order.

sebelah ikan siakap dimasak bakar bercili

ikan bakar bercili

ada sambal kicap

kicap cicah

sebelah ikan siakap lagi dimasak 3 rasa

ikan 3 rasa

sotong goreng tepung

sotong goreng tepung

udang goreng butter

udang goreng butter

ketam goreng bercili

ketam goreng cili

Alhamdulillah…kami selesai makan hampir jam 12.00 tengah malam !

.

Muara Sg. Duyung ini memang sentiasa penuh dengan pengunjung, lebih-lebih lagi pada hujung minggu dan public holiday, memang kena beratur panjang lah jawabnya.

(gambar dari google)

(gambar dari google)

.

Jika anda nak buat tempahan di Muara Sg. Duyung supaya anda tidak perlu menunggu lama, bolehlah hubungi nombor dibawah ini… (baru search kat google tadi)

(gambar dari google)

(gambar dari google)

.

Jika anda bercuti ke Melaka dan ingin makan seafood, jangan lupa berkunjung ke Medan Ikan Bakar Muara Sg. Duyung ini…

Address:
KM 4-5, Jalan Padang Temu, Permatang Pasir. Melaka.

+60 12-636 2339.

Ikan Bakar Muara Sg Duyung dibuka setiap hari dari 5 petang sampai 12 malam.

.

signature

One thought on “Medan Ikan Bakar Muara Sungai Duyung, Melaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: