Syok Melancong.Com

Tak Hiraukan Bahaya, Bermacam Cara Ambil Gambar

Memang aneh kadang-kadang perangai manusia ni. Tak hiraukan bahaya langsung kalau dah minat tu, bermacam cara mengambil gambar untuk dapatkan shot terbaik. Cuba tengok gambar-gambar aksi bahaya dibawah ini, cara bagaimana seorang professional photographer itu mencari angle untuk dapatkan shot yang diinginkan…

 

Walaupun teknik yang mereka gunakan semasa mengambil gambar itu mereka berada dalam situasi yang agak merbahaya, namun tidak mereka hiraukan, asalkan mereka berpuashati dengan hasilnya. Itulah kisahnya photographer yang profesional ini.

 

photography4

photography7

photography8

photography9

Begitu juga di waktu melancong, ada antara pelancong yang begitu tertarik untuk merakamkan aktiviti mereka tak kira samada ianya melucukan, ganjil, membahayakan atau pun unik, tapi yang pentingnya, bila pulang dari percutian, mereka happy!  ;-)

Tengok sajalah aksi pelancong yang berselfie ini…

selfie

Jadi, maknanya…camera adalah salah satu gadjet yang terpenting untuk dibawa ketika percutian. Andai kata terlupa untuk membawanya atau pun rosak ketika menggunakannya, maka tak berapa happy lah jawabnya. Ini pernah terjadi ketika dalam beberapa percutian saya dalam tahun 2007- 2010 , masa itu manalah ada smart phone lagi, cuma bergantung pada camera saja..

Satu perkara lagi yang sering terjadi pada saya ialah, bila banyak ambil gambar, bateri camera cepat kehabisan…aduhai.. frust nya!  dan ketika itu, tebalkanlah muka saja, terpaksalah menumpang kawan untuk bergambar  :-D

tipsJangan lupa bawa extra bateri camera atau pun extra bateri smartfon serta power bank !

 

 

 

 

Jika anda berminat untuk melancong atau pun bercuti ke mana sahaja, boleh survey serta bandingkan harga bagi mendapatkan harga termurah untuk tiket penerbangan dan juga tempahan hotel  yang sesuai dengan budget anda di  bawah ini.

    wego    

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: