Syok Melancong.Com

Berdiri Megah Di Puncak Blue Mountain, Australia

Masih terasa kesegaran menghirup udara nyaman ketika berdiri megah di puncak Blue Mountain, Australia pada tahun 2012. Suatu pengalaman berharga yang tak dapat ku lupakan sampai bila-bila pun. Saya telah pun menerangkan serba sedikit info tentang Blue Mountain ini di entri yang lepas. So, kali ini saya akan kongsikan gambar-gambar saja ye..

 

Semasa berada di hotel di Sydney, saya mendapatkan penerangan di reception mengenai pakej ke Blue Mountain dan ini adalah brochure yang saya telah kutip,  :-)

Blue Mountain Brochures

 dan ini itinery nya…

Itinery Trip to Blue Mountain

 ini ialah van pick-up dari hotel…menjemput dalam pukul 7 pagi

pick-up van to Blue Mountain

first stop untuk complimentary breakfast…

breakfast

selepas itu, ke Wentworth Waterfalls

Wentworth walking tracks

Princes Rock Track

Wentworth tracks

dah sampai ke Wentworth Waterfalls…

Wentworth Waterfalls

Lunch in Leura…

20120701_084935

tapi sebenarnya kami tak berani nak makan apa-apa di situ… so kami berjalan ke atas lagi dan berjumpa dengan teapot shop dan memesan kopi di situ…

Teapot Museum

Teapot shop

selepas lunch time, kami pun terus kan perjalanan ke Blue Mountain pula…

Aboriginal Rock

Aboriginal legends…

20120701_133928

misi diteruskan lagi…

Jamison Lookout

Flat Rock

Me at The Wentworth Falls and The Blue Mountain

At last…. sampai ke The Blue Mountain…

Subhanallah! Indah sungguh pemandangan ciptaan Maha Pencipta

Blue Mountain view20120701_123146

Tour guide kami…

Tour guide kami yang menunjukkan aksi berani nya...

Tour guide kami yang menunjukkan aksi berani nya…

Seronok sangat saya rasa berada di atas sini…serasa seakan tidak mahu meninggalkan pemandangan sebegini…

Me view at the Blue Mountain

Selepas beberapa jam kami berada di Blue Mountain ini dan masing-masing dah puas bergambar,  kami mula beredar…

Katoomba

Kami dibawa ke tempat cable car pula, tetapi saya saya tak naik sebab saya lebih suka untuk berjalan-jalan menikmati kawasan sekitar situ…

Cable car

Ini ialah The Three Sisters, lagenda di Blue Mountain…

scenic world

Ini ialah The Three Sisters, lagenda di Blue Mountain…

20120701_090906

Katoomba…

20120701_093042

Katoomba Cafe

…coffee lagi..

20120701_093657

Lawatan kami dah hampir tamat, dan kami dihantar ke jeti ferry untuk pulang dengan menaiki ferry.

Feri

Amacam, best kan? Memang best….  ;-)  :-D

Jadi, kalau nak sampai ke Blue Mountain ni, kenalah pergi melancong ke Sydney dulu. Jom, cari tiket penerbangan murah dan hotel ke Sydney di sini…

      wego     

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: