Syok Melancong.Com

Hotel Comfort Inn Montparnasse Terletak di Paris City Center

Hotel Comfort Inn yang bertaraf 3 bintang ini terletak di Montparnasse, di Paris city center yang beralamat di  37 Boulevard du Montparnasse, 6th Arr., Paris, Ile-de-France, 75006, France. Hotel Comfort Inn ini adalah di bawah rangkaian grup Best Western.

 

DSC01349

 

Hotel Comfort Inn  ini ialah hotel di mana saya menginap ketika percutian saya di Paris pada tahun 2008 dulu. Hotel ini agak sempit, maklumlah… harga hotel di tengah-tengah bandaraya Paris ini memang mahal, ibarat mencekik darah jugaklah. Tetapi kebaikannya ialah hotel Comfort Inn ini terletak dekat dengan station Metro, cuma 3 minit sahaja berjalan kaki dan 10 minit kalau berjalan kaki ke Jardin du Luxembourg. Saya sempat menginap di hotel ini selama 5 hari  selepas saya sampai dengan train dari Switzerland.

 

Hotel Comfort Inn

 

Walaupun hotel Comfort Inn ini nampak kurang menarik dari luar, namun hotel Comfort Inn ini menjadi salah satu daripada hotel pilihan pelancong untuk menginap kerana selain dari dekat dengan station Metro, ia juga sebenarnya dekat dengan  the Seine River, the Eiffel Tower and Champs Elysees. Berjalan kaki mengambil masa dalam 20 minit untuk sampai ke Saint-Germain-des-Pres and Paris’s Latin Quarter di mana terletaknya  bangunan yang popular iaitu Notre Dame Cathedral dan  The Musée du Louvre.

 

 

hotel

 

Lihat apa review dari penginap di hotel ini…

“Love the location, not too crowded, safe but still accessible to all Paris attractions by Metro, bus or even just by foot,” – Maizatul, Malaysia

“The location was the best and staff were helpful.” – Tinashe, Australia

 

 

Jika anda ada plan untuk bercuti ke Paris, bolehlah menginap di hotel ini dan survey tiket penerbangan dengan link di bawah ini.

 

       wego    

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: